Sindikat DKPT-a, putem firme ITR Sarajevo i firme VEPLAST Sarajevo osigurao dodatnu količinu sredstva za dezinfekciju i bočice za svakog policijskog službenika i uposlenika Direkcije.

Sindikat DKPT-a, putem firme ITR Sarajevo i firme VEPLAST Sarajevo osigurao dodatnu količinu sredstva za dezinfekciju i bočice za svakog policijskog službenika i uposlenika Direkcije.

Preduzeće ITR d.o.o Sarajevo koje se bavi prizvodnjom, prodajom i distribucijom dezinfekcionih sredstava na bazi hlorodioksida po licenci njemačke kompanije “Kyrochem GmbH” odazvalo se na poziv Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, te doniralo 100 litara univerzalnog sredstva Dioxa Activ Supra All, u pakovanju od po 5 litara, namijenjenog za dezinfekciju ruku, predmeta i površina.

Prema deklaraciji Dioxa Aktiv Supra All je idealno sredstvo za brzu i jednostavnu dezinfekciju ruku, svih površina i predmeta koji dolaze u direktan kontakt sa kožom. Takođe prema kazivanju uposlenih iz firme ITR Sarajevo, ovo sredstvo je potpuno ne škodljivo te se može koristiti i za dezinfekciju usne i nosne šupljine, te dezinfekciju svježeg povrča i voća, pribora za jelo, stolova radnih površina, toaleta itd. Ne oštećuje materijale, upotrebljiv je i za djecu.

Donaciju je u proizvodnom pogonu ovog preduzeća Visokom preuzeo je predsjednik Sindikata Haris Salan

Da bi izvršili distribuciju navedenog sredstva za dezinfekciju, Sindikat je kupio od firme Veplast d.o.o Sarajevo, sterilne plastične bočice (100 ml) , sa čepom i podčepom (sa kapaljkom) 600 komada, a uposleni Firme Veplast su od sebe donirali još 100 kom. istih boca, te im se ovom prilikom zahvaljujemo na brzoj isporuci i donaciji Sindikatu.

Svi uposleni Direkcije dobit će po jednu bočicu, koju je Sindikat osigurao za sve uposlene.

Danas je izvršena distribucija određenog dijela napunjenih bočica i zaštitnih maski, prema nekoliko sindikalnih podružnica, a u narednim danima i prema svim ostalim podružnicama na području Bosne i Hercegovine.

Sindikat Direkcije se ovom prilikom u ime svih članova i zaposlenih u Direkciji zahvaljuje Firmi ITR Sarajevo na iskazanoj humanosti kroz navedenu donaciju koja će doprinjeti očuvanju zdravlja policijskih službenika i uposlenika Direkcije.

Sindikat DKPT-a će i u narednom periodu nastaviti rad na osiguranju sredstava za zaštitu i dezifenkciju  za članove i sve uposlene u Direkciji.

Share