USKORO PRIJEDLOG ZA NSRS Jovičić: Vrijeme je da se prestane sa diskriminacijom pripadnika službi bezbjednosti iz Republike Srpske

USKORO PRIJEDLOG ZA NSRS Jovičić: Vrijeme je da se prestane sa diskriminacijom pripadnika službi bezbjednosti iz Republike Srpske

Ovo je problem koje se tiče isključivo institucija Republike Srpske i sa malo napora se lako može riješiti. Napominjem, da smo u DNS-u razgovarali sa predstavnicima Sindikata policijskih organa BiH, kao i da sam o ovom problemu govorio javno i prije. U svim tim situacijama traženo je od institucija Republike Srpske da zaštite građane koji žive na teritoriji Republike Srpske i na osnovu kojih se u Fond PIO Republike Srpske slije 11 miliona KM -rekao je potpredsjednik DNS Radislav Jovičić.

On je naglasio da je vrijeme da se zaustavi diskriminacija.

– Apelujemo da zaustavite diskriminaciju naših građana koji su ovakvim odnosom institucija Srpske kažnjeni za svoje učešće u stvaranju Republike Srpske dok su svi ostali nagrađeni. Ukoliko u skorije vrijeme ne uradite nešto po ovom pitanju, naši građani koji rade u bezbjednosnim službama će u protivnom biti prinuđeni da se prijavljuju sa mjestom boravka na teritoriju Federacije BiH, pa će samim tim ošteti i budžet Republike Srpske za veći novčani iznos – rekao je Jovičić.

Istakao je da se nada da do toga neće doći.

– Nadam se i dalje da će kao i do sada preovladati njihov patriotski odnos prema Republici Srpskoj i da to neće uraditi, ali bi ih razumio kada bi to morali uraditi iz egzistencialnih razloga, a sve zbog nebrige onih koji očigledno ne žele da ulože malo truda radi rješavanja ovog problema – kazao je Jovičić.

Napomenuo je da će Demokratski narodni savez će, na sljedećem zasjedanju Narodne skupštine, imati prijedlog rješavanje ovog problema i apelovao je na sve nadležne da podrže inicijativu.

Izvor: Srpska.info

Share