Iako su vakcine u BiH stigle prije 15 dana, državna policija još čeka vakcinaciju

Iako su vakcine u BiH stigle prije 15 dana, državna policija još čeka vakcinaciju

Republika Turska donirala je 10.000 kineskih vakcina za državne policijske agencije, od toga je prošlo 15 dana, a još uvijek nije organizirana vakcinacija!

Ranije je za Patriju potvrđeno iz Ministarstva sigurnosti BiH koje je i tražilo donaciju ova količina je dovoljna za imunizaciju 5.000 zaposlenih.

“Na raspolaganju je dovoljna količina doza za vakcinaciju svih policijskih službenika i uposlenika policijskih agencija sa državnog nivoa”, naveli su u odgovoru iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Tačan termin početka vakcinacije policijskih službenika nije još uvijek poznat s obzirom da je u toku priprema spiskova osoba koje su zainteresirane za vakcinaciju.

Kako je za Patriju rečeno neki članovi Sindikata ovih policijskih službenika boje se da će čak i rok isteći, s obzirom na sporost pri organizaciji.

Inače, cijeli proces provodi Ministarstvo sigurnosti BiH, a ministar zdravstva KS Haris Vranić potvrdio je da je dobio poziv iz Ministarstva sigurnosti pa se očekuje da će proces imunizacije koordinirati i sa kantonalnim ministarstvom. 

Imunizacija će se vršiti za policijske i državne službenike Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Državne agencije za istrage i zaštitu.

Izvor: Patria

Share