Predstavnici SSPOUBIH na sastanku kod ministra pravde BiH

Predstavnici SSPOUBIH na sastanku kod ministra pravde BiH

Delegacija Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini koju su činili Krvavac Dragan,  predsjednik Saveza te Kvrgić Branimir i Edin Kahrimanović zamjenici predsjednika prisustvovali su danas sastanku sa ministrom pravde Bosne i Hercegovine,  gospodinom Grubeša Josipom.

Tokom sastanka od strane predstavnika Saveza ministru Grubeši su prezentirani zaključci i zahtjevi Saveza sindikata policijskih organa te predočeni problemi sa kojima se susreću uposleni u policijskim organima zbog trenutnog lošeg materijalnog stanja.

Ministar Grubeša je istakao da je zaprimio dopis Saveza i da je upoznat sa zahtjevima. Dalje je istakao da razumije probleme sa kojima se susreću uposleni u policijskim Agencijama. Ministar je istakao i skoro identične probleme sudske policije i zatvorske straže koji rade u okviru Ministarstva.

Na kraju sastanka ministar Grubeša je izrazio spremnost da kroz svoje postupanje u okviru nadležnosti Ministarstva pravde BiH i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pomogne u rješavanju istih te koliko je u njegovoj moći poboljša standard uposlenih.

Predstavnici Saveza su se zahvalili ministru Grubeši na sastanku i konstruktivnom razgovoru te izrazili nadu da će i drugi predstavnici vlasti pronaći malo vremena da saslušaju i pokušaju  riješiti probleme uposlenih u policijskim Agencijama.

Share