Predsjednik Sindikata DKPT-a učestvovao na tribini u Skoplju

Predsjednik Sindikata DKPT-a učestvovao na tribini u Skoplju

Predsjednik Sindikata DKPT-a učestvovao na tribini u Skoplju, u organizaciji Makedonskog policijskog sindikata, a gdje mu je u sklopu obilježavanja 30 godina MPS uručena značka počasnog člana sindikata.

Ispred Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BIH, dana 28.05.2022 godine, predsjednik Sindikata DKPT-a, uzeo je učešće na tribini “Krivično pravna i prekršajna zaštita zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Agenciji za nacionalnu bezbijednost i Upravi finansijske policije”, koju je organizovao Makedonski policijski sindikat u Skoplju.

Tribini su prisustvovali Ministar Unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, Ministar Pravde, direktor Agencije za nacionalnu bezbijednost, sudije , profesori Pravnog fakulteta i fakulteta za bezbijednost, predstavnici policijskih sindikata iz 18 zemalja.

Značaj ove teme izazvao je veliku pažnju kod učesnika u diskusiji, te da zaključke ove tribine treba što hitnije usvojiti i implementirati u Krivičnom zakonu, Zakonu o untrašnjim poslovima, i kolektivnom ugovoru, a sve u cilju zaštite policijskih službenika.

Zadovoljstvo je bilo slušati ministre, direktore i eminentna lica iz oblasti prava i bezbijednosti, kao i njihovu želju, nastojanje i načine da se poboljša zaštita policijskih službenika. Posebno bih istakao rad predsjednika MPS dr.Marijan Kicev i njegove saradnike, koji su uspješno organizovali ovu tribinu, te prikazali način uspješne saradnje sindikata i poslodavca, odnosno nadležnih ministara koji se zalažu u potpunosti za poboljšanje uslova za sve uposlene. Učešćem na tribini i prisustvovanje obilježavanju 30 godina Makedonskog policijskog sindikata ukazana mi je velika čast dodijelom značke počasnog člana sindikata, koja je dodatni pokazatelj poštovanja i saradnje dva sindikata. Zahvaljujem se rukovodstvu MPS i predsjedniku dr. Marijan Kicev, sa nadom za uspiješnu saradnju i u budućnosti.

Share