Inicijativa za prikupljanje novčane pomoći

 

 

PREDMET: Inicijativa za pokretanje akcije dobrovoljnog prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju teško oboljele kćerke člana Sindikata i policijskog službenika Sedina Kutlovca upućena prema Savezu sindikata policijskih organa u BiH i Ministarstvu sigurnosti BiH.

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela je pokrenuo akciju dobrovoljnog prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju teško oboljele Iman Kutlovac, kćerke člana Sindikata i policijskog službenika Jedinice za osiguranje DKP i rezidencija, Sedina Kutlovca.

Iman je rođena 16.8.2014. godine u Sarajevu, a u u decembru 2017. godine, dijagnosticiran joj je Tumor WILMS na oba bubrega sa metastazama na crijevima i plućima.

31.10.2018 urađena joj je operacija u bolnici Medical Park u Istanbulu, uz garanciju Pomozi.ba organizacije da će sredstva biti skupljena, a iznos uplaćen na račun bolnice.

Nakon 10 dana intezivne njege preostali dijelovi njenih bubrega rade samostalno i nema potrebu za dijalizama. Sada je u planu da se liječi tumor, koji je zahvatio pluća, radio i kemo terapijama a moguća je i operacija.

Troškovi dosadašnjeg liječenja kao i planirani troškovi nastavka liječenja iznose blizu 60.000 eura.

Molimo sve uposlenike na nivou Institucija Bosne i Hercegovine, koji žele pomoći na dobrovoljnoj osnovi da sudjeluju u ovoj humanoj akciji, na način da u okviru svojih organizacionih jedinica izvrše prikupljanje novčanih sredstava, te se nakon završetka akcije prikupljanja obrate kontakt osobi ispred Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudinu Fazlagiću putem elektronske pošte: fazlagic.fahrudin@gmail.com ili telefona:033/779/028

 

 

 

 

Share