Predsjedavajući Vijeća ministara BiH pozvao predstavnike reprezentativnih Sindikata na sastanak

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH pozvao predstavnike reprezentativnih Sindikata na sastanak

Iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara, gospodina Zorana Tegeltije, Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini je danas zaprimio poziv za sastanak koji će se održati dana 04.03.2020. godine u 10,00 sati u kabinetu predsjedavajućeg.

Poziv je, osim Saveza Sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini kao reprezentativnom Sindikatu koji predstavlja tri policijske Agencije na nivou države, upućen i prema druga dva reprezentativna Sindikata, Sindikatu državnih službenika i namještenika u institucijama Bosne i Hercegovine te Sindikatu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Sastanku će u ime Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini prisustvovati Dragan Krvavac, predsjednik Saveza koji će predsjedavajućeg Vijeća ministara upoznati sa nagomilanim egzistencijalnim problemima svih uposlenika u policijskim Agencijama na državnom nivou, koji su prethodno prezentovani članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine.

U ime Sindikata državnih službenika i namještenika sastanku će prisustvovati predsjednica Lejla Čopelj, a u ime Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje predsjednica Ana Mrnjavac.

Share