SINKRO d.o.o Sarajevo donirao 100 komada zaštitnih maski Sindikatu DKPT-a

SINKRO d.o.o Sarajevo donirao 100 komada zaštitnih maski Sindikatu DKPT-a

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u nedostatku zaštitne opreme za policijske službenike i uposlene u Direkciji, uputio je više poziva na adrese firmi koje proizvode zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju.
Prvi koji se odazvao je direktor firme Sinkro d.o.o iz Sarajeva gosp. Omar Kuštrić, te donirao 100 komada višekratnih maski. Zahvaljujemo se direktoru Omaru Kuštriću i firmi Sinkro koji koji su pokazali razumijevanje i društvenu odgovornost prema policiji i prema građanima, kojima svakodnevno dijele višekratne maske besplatno.

Sindikat se zahvaljuje i menadžementu Direkcije, koji su obezbijedili  profesionalnu dezinfekciju svih radnih mjesta i službenih vozila. U toku predhodnog perioda podijeljne su, po radnim mjestima, policijskim službenicima i uposlenicima zaštitne maske te sredstva za dezinfekciju ruku i prostora. U narednim danima nastavlja se podjela zaštitnih maski, gdje će svi uposleni Direkcije dobiti po jednu višekratnu masku. Menadžment Direkcije i Sindikat DKPT nastavljaju rad i ulažu sve napore u nabavci prijeko potrebne zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju.

Share