Krvavac za Oslobođenje: Policiji sve nedostaje, a najviše dezinfekciona sredstva

Krvavac za Oslobođenje: Policiji sve nedostaje, a najviše dezinfekciona sredstva

Moramo biti svjesni, ako ostanemo bez policije, zdravstvo ovakvo kakvo jeste samo će od sebe pasti, smatra Krvavac .

U ovom trenutku najviše nam nedostaju dezinfekciona sredstva kako bi se zaštitilo zdravlje uposlenih u policijskim agencijama i u svim drugim institucijama na nivou BiH dok se za zaštitne maske nekako snalazimo, izjavio je za Oslobođenje Dragan Krvavac, predsjednik Saveza Sindikata policijskih organa u BiH.

– Obavio sam razgovor sa sva tri sindikata koji su u Savezu i uglavnom se suočavamo sa isti problemima. Najveći je problem nedostatak dezinfekcionih sredstava, kaže Krvavac.

Naš sagovornik je još jednom potcrtao da se hitno mora usvojiti državni budžet za ovu godinu.

– Budžet je ključan. Moramo biti svjesni ako ostanemo bez policije, zdravstvo ovakvo kakvo jeste samo će od sebe pasti. Jedno je vezano sa drugim i moramo svi shvatiti ozbiljnost situacije. Također, smatram da bi u Kriznom stožeru trebao biti neko od čelnika policijskih agencija da precizno kažu kakva je situacija kako bi se ljudi na neki način smirili, ali i educirali, ističe Krvavac.

On kao i većina građana, kako nam je rekao, očekuje odgovor iz stručnih službi o tome da li se i koliko dugo ovaj opasni virus zadržava na kruhu, voću i povrću, a ne da se informacije o tome sporadično objavljuju, jer se svi snabdijevamo u trgovinama.

Izvor: Oslobođenje

Share