Upravni odbor Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela održao radni sastanak sa direktorom Direkcije i zamjenicima direktora

Upravni odbor Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela održao radni sastanak sa direktorom Direkcije i zamjenicima direktora

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić i njegovi zamjenici Đuro Knežević i Goran Amidžić su održali radni sastanak sa predstavnicima Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Delegaciju Sindikata je predvodio predsjednik Sindikata Haris Salan, koji je iznio informacije o radu Sindikata u prethodnom periodu, i predsjednik Upravnog odbora Branimir Kvrgić koji je iznio informacije o radu Saveza Sindikata policijskih organa u BiH. Sastanku su prisustvovali i članovi Upravnog odbora Sindikata, povjerenici sindikalnih podružnica, koji su prenijeli informacije za sve Sindikalne podružnice i problemima sa kojima se susreču.

Razgovarano je o svim tekućim problemima pripadnika Direkcije, a teme razgovora su još bile izmjene Zakona o policijskim službenicima BiH u vezi s radnopravnim statusom, izmjene propisa kojima se regulišu plate i naknade policijskih službenika, kao i druga pitanja koja se odnose na ostvarivanje propisanih prava zaposlenih u policijskim agencijama na razini BiH.

Direktor Karić je iskazao punu podršku Sindikatu Direkcije u njihovom nastojanju za poboljšanje radnopravnog statusa, kao i segmenata koji se tiče njihovih uslova za rad, te drugih aktivnosti koje će doprinijeti poboljšanju statusa kako policijskih i državnih službenika, tako i zaposlenika.

Predsjednik Sindikata DKPT BiH Haris Salan zahvalio se rukovodstvu Direkcije na otvorenom dijalogu, razumijevanju navedene problematike kao i osiguranim uslovima za rad Sindikata, sa željom da se ovakvi sastanci održavaju periodično u toku godine.

Share