Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela podijelio novogodišnje paketiće

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela podijelio novogodišnje paketiće

Sindikat DKPT-a u suradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, RK IPA Sarajevo te ASA Osiguranjem, u sjedistu Direkcije, organizovao je podijelu novogodišnjih paketića za djecu članova Sindikata. I ove godine RK IPA Sarajevo osigurala je paketiće za djecu sa posebnim potrebama udruženja “Dajte nam šansu” koji su se družili sa djecom i Djeda mrazom koji im je uručio paketiće. Takođe ugostili smo i djecu naših kolega iz Agencije za policijsku podršku i Instituta za istraživanje ratnih zločina.
Program podijele paketića je uključivao vožnju policijskim vozilima, upoznavanje i fotografisanje sa policajcima Jedinice za intervencije i podršku te opremom i nauružanjem koju koriste, a nakon toga novogodišnja predstava i podjela paketića.

Ove godine Upravni odbor Sindikata DKPT-a odlučio je da donira dio paketića djeci sa posebnim potrebama udruženja “Lotos” iz Zenice i udruženja “Zagrljaj” iz Istočnog Sarajevo koje ćemo uručiti u narednim danima.

Takođe u sljedećoj sedmici organizujemo podjelu paketića za članove sindikata u Banja Luci uz prigodan pogram i Djeda mraza.

Share