Zahvalnica za učešće na 1. Memorijalnom turniru “Adis & Davor”

Zahvalnica za učešće na 1. Memorijalnom turniru “Adis & Davor”

Povodom prve godišnjice od ubistva policijskih službenika Šehović Adisa u Vujinović Davora, Sindikat policije Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije MUP-a Kantona Sarajevo, dana 26.10.2019. godine sa početkom u 08.00 sati u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”, u ulici Semira Frašte bb, Općina Novi Grad, je organizovao 1. Memorijalni turnir u malom nogometu pod nazivom “Adis & Davor”.

Od strane ministra MUP- a Kantona Sarajevo porodicama Šehović i Vujinović dodijeljene su posthumno “Zlatne policijske značke” ubijenim policijskim službenicima Šehović Adisu i Vujinović Davoru.

Na turniru je uzelo učešće 26 ekipa, policijskih agencija iz Bosne i Hercegovine. Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je prihvatio poziv, te učestvovao na turniru.

Istog dana u 10,00 sati na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1, Općina Novi Grad Sarajevo, otkriveno je spomen obilježje ubijenim policijskim službenicima.

Delegacija Saveza policijskih organa u BiH, u sastavu predsjednik Saveza Dragan Krvavac, Predsjednik Sindikata SIPA Edin Kahrimanović, Predsjednik Sindikata DKPT Haris Salan i predsjednik Sindikata Granične policije Emir Tanović, položila je cvijeće  i odala počast kolegama Adisu i Davoru.

Nakon otkrivanja spomen obilježja izvršen je obilazak mezarja Buća potok gdje je ukopan Šehović Adis, te obilazaka groblja “Sveti Josip” gdje je ukopan Vujinović Davor.

Ovom Prilikom sindikat DKPT-a se zahvaljuje Uniqa osiguranju, na donaciji sportske opreme za malonogometnu ekipu, kao i na podršci koju Uniqa osiguranje pruža Sindikatu DKPT-a u njegovom radu.  

Share