Zahtjev vlastima: Hitno usvojite Budžet BiH za 2020. godinu

Zahtjev vlastima: Hitno usvojite Budžet BiH za 2020. godinu

Imajući u vidu probleme u radu i zaštiti zdravstvenog stanja uposlenih u policijskim agencijama i svim drugim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine prouzrokovane širenjem korona virusa (COVID-19) te mjere koje su s ciljem sprječavanja daljeg širenja istog donesene od strane svih nivoa vlasti a koje u većoj mjeri nije moguće ispoštovati zbog ograničenja koja nameće odluka o privremenom finansiranju institucija, Savez sindikata policijskih organa u BiH pozvao je da u što kraćem roku po hitnom postupku vlasti ispune svoje obaveze i usvoje Budžet Bosne i Hercegovine za 2020. godinu. 

“Usvajanjem proračuna bit će osigurana sredstva za nabavku neophodnih zaštitnih sredstava, a s druge strane uposleni u policijskim agencijama će u ovom vremenu u kojem daju sve od sebe na očuvanju zdravlja i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine uvidjeti da i predstavnici vlasti ozbiljno shvataju nastale probleme i štite integritet i dostojanstvo policijskih službenika i svih drugih uposlenih u policijskim agencijama i ostalim institucijama na nivou države. 

Na kraju još jedanput Vas pozivamo da u ovom teškom trenutku dok se svi borimo sa korona virusom ne dopustite da dođe u pitanje isplata teško zarađenih plata policijskih službenika koji pored opasnosti od zaraze čuvaju sigurnost građana Bosne i Hercegovine, uspravno stoje na graničnim prelazima, obezbjeđuju Vas i druge VIP ličnosti te čuvaju VIP objekte”, kažu iz SSPO BiH. 

Zahtjev je poslan u Predsjedništvo BiH na ruke sva tri člana Predsjedništva, Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Izvor: Patria

Share