Anes Ličina osvojio srebro na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca 2022

Anes Ličina osvojio srebro na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca 2022

Pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i član Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Anes Ličina osvojio je srebrnu medalju u brazilskoj džiju-džici na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama 2022. u Rotterdamu (Nizozemska).

Na igrama učestvuje više od 10.000 sportaša iz 70 zemalja, a Ličina je bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Ličina je u kategoriji do 94 kg u u polufinalu pobijedio predstavnika Velike Britanije, da bi finalni meč predao bez borbe zbog nedovoljno sanirane povrede rebra, sa kojom je i došao u Rotterdam, te ponovne povrede tokom polufinalne borbe.

“Prije svega, moram zahvaliti i direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadu Viliću, koji mene kao i ostale sportiste jako podržava i ima razumijevanja za sve sportske aktivnosti koje upražnjavaju pripadnici Direkcije. Sretan sam da sam uspio osvojiti srebrnu medalju ali istovremeno žalim što nisam u mogućnosti i što neću moći da se takmičim u džudo-u koji je na programu za dva dana, službeni doktor u medicinskom centru mi je preporučio da ne smijem nastaviti danas sa borbom, zato sam i predao finalni meč”, izjavio je Ličina.

U ime rukovodstva Sindikata čestitamo Anesu na osvojenoj srebrnoj medalji i želimo mu još velikih uspjeha u budućnosti da uspješno predstavlja Direkciju kao i državu Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: radiosarajevo.ba

Share